butiken

VÄLKOMMEN & MÖBELMÄSSAN 2023

Först och främst, känn er riktigt varmt välkomna hit till AO Möblers Blogg. En plats där vår ambition är att ta er med bakom kulisserna kring vårt arbete i butiken på Strandvägen 33, i Stenungsund. Här är tanken att ni får följa med oss med vad som händer i vår värld, både i butiken och online. Ta del av trendspaningar vi gör och helt enkelt följa med vår AO familj i en vardag fylld av väldigt massa inredning.

Idag var äntligen dags för oss att besöka Möbelmässan i Göteborg 2023. En mässa som vi i år  haft höga förhoppningar och förväntningar kring. För oss är Möbelmässan i september alltid ett välkommet inslag, en oas där vi får träffa likasinnade återförsäljare och framförallt chans att se vad våra samarbetspartners och leverantörer  jobbar med. Nyheter presenteras, vi får chans att lyssna till spännande panelsamtal om inredningsvärlden i stort och smått. 

Så vad erbjöd mässan då? Hur ser spåkulan för heminredning ut Vintern 23, Våren 24? Jo, vi kan väl konstatera att det fortsätter att erbjudas trä, mängder av trä. Vi fortsätter förälska oss i naturmaterial, tittar vi på soffa & stoppmöbler så är paletten fortsatt åt ljusare färger, gärna åt det beiga hållet. Vi omger oss gärna bland växtlighet och avståndet mellan våra inre och yttre rum kryper närmare. Vi dras mot naturen helt enkelt. Breda sittplymåer med ett rikligt sittdjup är det vi får se. Där vi tidigare sett stora hörnsoffor dominera i montrarna möter vi idag fler 3 & 4 sits soffor med tillhörande fotpallar och fåtöljer. Gärna placerat på en stor gosig matta som skapar ett rum i rummet när vi inreder våra hem.

                              

 Soffan Rawlins, Soffbord  Boxford ifrån Rowico Home                 Oljad Ek, underbart gyllenbrun ton.                                                                   

Tittar vi på hårdare möbler såsom matbord, soffbord så är det fortsatt Ek & Ask som dominerar träslaget. Gärna i pigmenterade varianter såsom rökt eller vitpigmenterat. Vi känner igen det vid det här laget, samtidigt så är det så otroligt vackert hur den skandinaviska inredningen år efter år med små medel lyckas kännas så helgjuten och naturlig. En sak som vi märkte av var att den mer naturligt oljade eken, den härligt gyllenbruna tonen, mer och mer börjat leta sig tillbaka in i våra hem. När det kommer till accessoarer och interiör så verkar flertalet vara överens om att hösten 23 består till stor del av toner av blått. Djupa blåa plädar, blåa skålar, vaser och annat kommer pryda många stilsäkra hem under slutet av året. Var så säkra. 

13.9 - 2023.